Jaarcongres op locatie
VCA Congres

mr. Steven van der Minne

Docent IVK, preventie-adviseur niveau 1
Avans Hogeschool

Steven van der Minne is kenniskringlid bij het lectoraat Digitalisering & Veiligheid.

Sinds 2016 werkt Steven van der Minne bij Avans als docent voor de opleiding Integrale Veiligheid, eerst bij de Academie voor Deeltijd, nu bij de Academie voor Veiligheid en Bestuur.

LOOPBAAN
Na zijn rechtenstudie aan de Rijksuniversiteit Groningen begeleidde Steven het normontwikkelingsproces vanuit NEN. Daar bracht hij verschillende partijen bijeen in een internationaal consensusproces, vergelijkbaar met de Delphi-methode in de onderzoekswereld. Ook onderhandelen en bemiddelen behoorde tot zijn taken. Daartoe volgde hij een opleiding tot mediator.

Later volgde Steven de postgraduaatsopleiding Preventieadviseur niveau 1 aan de Universiteit Antwerpen, wat overeenkomt met Hogere Veiligheidskunde in Nederland. Daar specialiseerde hij zich op de menselijke factor bij duurzame verbeteringen na incidenten.

Naast het docentschap bij Avans begeleidt Steven mensen die vast dreigen te lopen op hun levenspad, zich meer creatief willen uiten en een burn-out willen voorkomen, onder meer door wandelcoaching en schrijfcoaching.

ONDERZOEK
Voor het lectoraat doet hij voornamelijk belevingsonderzoek naar de relatie tussen veiligheid en digitale technologie. Daarnaast verkent Steven raakvlakken met andere lectoraten, zowel inhoudelijk als voor de duurzame verbinding met het onderwijs.

- uur |