Jaarcongres op locatie
VCA Congres

Martin van der Ende

Docent, adviseur
Apply Opleidingen en Advies

In 2004 startte Martin van der Ende bij Apply Opleidingen en Advies als freelance docent. Sinds mei 2019 is hij in vaste dienst. Martin is hoofddocent van de opleidingen HVK en MMK en haalt hier iedere dag weer voldoening uit.

Als hoofddocent geeft Martin veel les. Maar zijn functie is veel breder dan dat. Martin: Naast het lesgeven aan cursisten begeleid ik ook andere docenten en beoordeel ik diverse examenstukken. Vanuit mijn rol als adviseur adviseer ik diverse organisaties op het gebied van kwaliteit, arbeidsomstandigheden en milieu. Ik voer bij klanten ISO-audits uit op onder andere de normen ISO9001, ISO14001 en ISO45001. Ook begeleid ik organisaties bij het verbeteren van het veiligheids- en milieubewustzijn." Het is fijn om de lesdagen af te wisselen met kantoordagen en deze werkzaamheden te combineren. Dit maakt het een veelzijdige functie; geen enkele dag hetzelfde.

Martin heeft in zijn loopbaan brede kennis en ervaring opgedaan binnen de vakgebieden arbeidsveiligheid, arbeidsgezondheid, milieuhygi├źne, (milieu)chemie en milieuveiligheid. Ik vind het erg leuk om als docent en adviseur mijn kennis te delen met anderen. Daarnaast is het belangrijk om als docent zelf ook bij te blijven in de materie. Apply biedt voldoende opleidingsmogelijkheden waar ik gebruik van kan maken, vertelt Martin. Ook werkt hij regelmatig samen met andere collegas binnen The Safety Network. Deze onderlinge samenwerking is erg waardevol. Je kunt echt iets voor elkaar betekenen en vooral ook van elkaar leren.''

- uur |
- uur |